Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’da yüzlerce vatandaş belediyeye akın etti!

Samsun Haber

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çıkan beş mahalleye imar kararından sonra söz konusu mahallelerde yaşayan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne akın etti.

Samsun Haber - Samsun’da beş mahalle hakkında çıkarılan imar kararından sonra, söz konusu mahallelerin sakinlerinin tepkileri merak ediliyordu.  Bugün yüzlerce kişiyle Büyükşehir Belediye binasına gelen vatandaşlar yeni çıkarılan imar kararından sitem ederken, bazıları ise Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın nerede olduğunu sordu.

YÜZLERCE KİŞİ KAPIDA BEKLEDİ

Bilgi edinme hakkını kullanan mahalle sakinleri, komisyon toplantısını dinlemek ve akıllarındaki soru işaretlerine çözüm bulmak için Büyükşehir Belediyesi toplantı salonuna akın etti. Güvenlikler tarafından kapıda bekletilen vatandaşlar, verdikleri mücadelenin ardından salona girebildiler. Salonu tıka basa dolduran mahalle sakinleri, toplantı sonunda akıllarındaki soru işaretlerinden kurtulamadıklarını söylediler.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN GARİBANLARLA NE ZORU VAR?”

Fatih Mahallesi Muhtarı Tonguç Ali Anıl Büyükşehir Belediye binasında bulunan toplantı salonunun çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “ Büyükşehir Belediyesi’nin gariban mahallelerle ne zoru var anlamış değiliz, gökdelen binalarla zenginlerle uğraşamıyor, bizim mahallelerimizle uğraşıyor.” dedi.

HUKUKİ SÜREÇ TAKİP EDİLECEK

Hukuki süreci takip edeceklerini tüm itiraz haklarını kullanacaklarını söyleyen vatandaşlar, belediye başkanının böylesine önemli bir toplantıya katılmamasına anlam veremediklerini söylediler. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin mahalle halkına ve muhtarlara danışmadan böylesi bir karara imza atmasının şaşkınlığını yaşayan vatandaşlar, süreci son noktaya kadar taşıyacaklarını gerekirse Cumhurbaşkanı’na dahi gideceklerini söylediler.

OĞUZHAN İNCE

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.