Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’da kalorili merdivenler çoğalıyor

Samsun Haber

Sağlıklı yaşam için Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bir çalışma başlattı. Ocak ayında start verilen uygulama giderek yaygınlaşmaya başladı.

Samsun Haber -  İnsanları hareketli bir yaşama yönlendirmek, obeziteye karşı mücadele anlamında geliştirilen uygulama Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatıldı. 

Ocak ayında start verilen uygulama şimdilerde yaygınlaşmış durumda. Kentte yer alan kurumların bazılarında örneğin lkadım Kaymakamlığı, Terme Belediyesi ve Canik Toplum Sağlığı Merkezi’ndeki merdivenlere de kalori miktarları yazılırken Büyükşehir Belediyesi’nde asansörlerin yanına ‘Sağlığınız için merdiveni seçin' yazılı tabelalar asılarak vatandaşların dikkati çekilmeye çalışılıyor.

Kasapoğlu: Sağlığınız için merdiveni seçin’ sloganıyla bir uygulama başlattık


Samsun İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu,  “Kolaylıkla yapabilecek bir başka aktivite ise herkesin günlük hayatta sıklıkla kullandığı asansörü terk ederek merdivenleri kullanmaktır. Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak çalışanlarımızın gün içinde daha aktif olmaları için merdiven kullanımını teşvik etmek amacıyla ‘Sağlığınız için merdiveni seçin’ sloganıyla bir uygulama başlattık. Müdürlük binamızda bulunan basamaklara her adımda yaklaşık olarak harcayacakları kalori miktarlarını yazdık ve asansör kapısının yanına merdivenlere yönelmeleri gerektiğini belirten bir tabela astık.  Başlattığımız bu farkındalık çalışmasını ilimizde yaygınlaştırmak için Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü sekretaryasında toplanan ‘Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu’ 07.03.2017 tarihli kararı ile uygulamayı tavsiye eden resmi yazı tüm kurum ve kuruluşlara iletilmiştir. Kurumlardan uygulamayı dair geri dönüşler başlamış olup Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Kaymakamlığı, Terme Belediyesi ve Canik Toplum Sağlığı Merkezi kurumlarında uygulamayı başlatmışlardır” diye konuştu.


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.