Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’da insanlık dramı...

Samsun Haber

Samsun’da yaşayan çok sayıda mülteci, kötü şartlarda kalıyor. Biz de Samsunhaber.com ekibi olarak bu durumu yerinde gördük.

Samsun Haber - Çıkan savaşlar yüzünden ülkemize giriş yapan mültecilerin durumu, vicdanları sızlatacak cinsten. Samsun’da zor şartlar altında olan binlerce mülteci; gönüllü vatandaşların yiyecek, içecek ve ısınma yardımlarıyla yaşıyorlar. Bazılarının evinde henüz ısınma bile olmadığından, kışın soğuk şartlarında yaşam mücadelesi veriyorlar.

EŞLERİ SAVAŞTA ÖLDÜ

Samsunhaber.com ekibi olarak ziyaret ettiğimiz bodrum katındaki evde 16 kişi yaşıyor. Irak’taki savaştan kaçan mülteciler, eşlerini savaşta kaybettiklerini belirtti. Mülteciler, yaklaşık 3 yıldır bu evde yaşadıklarını ve zor durumda olduklarını belirtti. Çocukların yoğunlukta olduğu bu ev, vicdanları sızlatacak durumda. Eve girdiğimiz anda ağır bir rutubet kokusu bizi karşıladı. Evin kapısının dahi olmadığı ve içeride çok sayıda haşere olduğu da görülmekte. Bir çocuğun da kan kanseri olduğunu belirten aile, yine gönüllü vatandaşların erzak ve battaniye yardımlarıyla geçinmeye çalışıyor.

SAVAŞ GÖÇE ZORLUYOR

İran, Irak ve Suriye’de olan savaşlar yüzünden ülkemize giriş yapan milyonlarca mülteci, soğuk hava şartlarında yaşamaya çalışıyor. Ülkemize giren şu anda 3 milyon 551 bin 78 mülteci olduğu söyleniyor. Samsun’da ise son 2 buçuk ayda 900 mülteci ailenin giriş yaptığı bilgiler arasında.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.