Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’da esnaf bu yüzden kepenk kapatıyor

Samsun Haber

Çiftlik Caddesinde her geçen gün esnafın dükkanlarını boşaltması ile ilgili Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, “Şehrimizde kiralar çok yüksek yüksek durumdadır. Esnafın sermayesinin yanı sıra kazanma şansı yok” dedi.

Samsun haber - Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Çiftlik Caddesinde her geçen gün esnafın dükkanlarını boşaltması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Kiraların artmasını istemiyoruz”

Kiraların artmamasını istediklerini söyleyen Başkan Sinecek, “Şehrimizde kiralar çok yüksek yüksek durumdadır. Esnafın sermayesinin yanı sıra kazanma şansı yok. Bütün esnafımız her ürüne %10, %7 ile kazanırsa büyük bir rakam ama kirayı da düşündüğümüz zaman 10-15 binin üzerinde kiralar var. Şuan Çiftlik Caddesinde en kötü kira 5 bin TL’dir. Bir dükkanın bir sürü ihtiyacı var. Masrafın çok olduğu yerde esnafımızın para kazanma şansı yok. Bizde kiraların artmasını istemiyoruz.”

“Eski popülerliği kalmadı”

Çiftlik Caddesinin eski popülerliğinin kalmadığını belirten Sinecek, “Kapanan iş yerleri ülkemizde işsizliğe katkı sağlamış oluyor. Cumhurbaşkanımızın daha öncede dediği şuydu: Artık gençlerimizin önünü açıp iş istihdamı yaratmak istiyoruz ama bugünkü kiraların artışı Dolara veya EURO’ya endekslenmiş. Döviz artınca kiralar da artıyor. Sanayi kesiminde dükkanlar daha ucuz ama perakende kesiminin dükkanları çok pahalı. Kiraların artışı esnafımızı umutsuzluğa sokuyor. İnsanların alım gücü fazlalaşırsa esnafımızda kepenkleri açmış olur. Daha önce Çiftlik Caddesi popüler bir caddeydi ama artık eski popülerliği kalmadı” diye konuştu. 

Müberra TAŞÇI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.