Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun Üniversitesi kuruldu

Samsun Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği Samsun Üniversitesi kuruldu.

Samsun haber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun İl Kongresi'nde müjdesini verdiği Samsun Üniversitesi için imzalar atıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na eklenen Samsun'a ikinci bir üniversite kazandırılması konusu Meclis Genel Kurulunda görüşülerek kabul edildi.

Müjdeyi sosyal medya adresinde paylaşan Fuat Köktaş, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın SAMSUN ziyaretinde kurulacağı müjdesini verdiği ikinci Devlet üniversitesi olan Samsuın Üniversitesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi. Eğitim camiamıza, gençlerimize ve Samsun'umuza hayırlı olsun." dedi.

HANGİ BÖLÜMLER VAR

Samsun Üniversitesi'ne bağlanacak ve yeni kurulacak bölümler şu şekildedir;

Mühendislik Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Tasarım Fakültesi ve OMÜ'ye bağlı ilen Samsun Üniversitesi'ne bağlanan Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, OMÜ'ye bağlı iken Samsun Üniversitesi'ne geçen Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Kavak Meslek Yüksekokulu
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.