Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'un ne zaman sular altında kalacağı açıklandı

Samsun Haber

İklim Bilimci profesör Levent Kurnaz, Samsun kıyılarının ne zaman sular atılda kalacağını açıkladı.

Samsun Haber - İklim Bilimci profesör Levent Kurnaz, Samsunhaber.com'a küresel ısınmanın Karadeniz Bölgesi'ne etkileriyle ilgili çok özel açıklamalarda bulundu.

Samsun'da deniz kıyısında 100 metre yakınlıkta bulunan bölgelerin risk taşıdığını belirten Kurnaz, "Bu sadece Samsun için değil tüm Karadeniz için geçerli. Ancak Karadeniz Bölgesi için daha önemli sorun ani yağışlardan doğacak sel olaylarındadır ve buna önlem almak çok daha elzemdir" dedi.

60-80 SENE İÇERİSİNDE...


Kurnaz, "Deniz seviyesindeki artış önümüzdeki 60-80 sene içerisinde 1, 1 buçuk metreyi bulabilir, ama buzulların tamamının erimesi yüzyıllar sürecek bir olgudur, bunun için uykumuzu kaçırmayalım, ama torunlarımız o günleri görmesinler diye şimdiden önlem alalım" dedi.

Karadeniz kıyısını felaketlerden çok fırsatlar beklediğini de ifade eden Kurnaz şunları söyledi; "Özellikle turizm açısından güney bölgelerde artan sıcaklıklar ve nem Karadeniz kıyısını turizme daha elverişli hale getirecek. Bu açıdan şimdiden yapılacak yatırımlar geleceğe daha güvenle bakılmasına yardımcı olabilir"
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.