Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'un kayak merkezinde kar yok

Samsun Haber

Samsun Akdağ Kayak Merkezi sıcak hava nedeniyle kar'sız kaldı.

Samsun haber - Samsun'un Ladik ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Akdağ Kayak Merkezi geçtiğimiz yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini gördü. Sömestr tatilinde tıklım tıklım dolan kayak merkezinde Mart ayına girilmesiyle birlikte kar erimeye başladı.

Normalde Nisan ayında eriyen karlar hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bu yıl 1 ay erken erimeye başladı.

Bin 675 metrelik pist alanı bulunan kayak merkezi her yıl ortalama 35 bin yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bu yıl ise sıcak havalar nedeniyle bu rakam yarı yarıya düşüş gösterdi.

Kayak merkezine giden vatandaşlar "Normalde her sezon Akdağ Kayak Merkezine gelerek kış sporları yapıyoruz. Ancak bu yıl beklentilerimizi karşılamadı. Maalesef havaların sıcak gitmesi nedeniyle istenilen kar olmadı. Bu sezon yağış olmadığından kayak merkezindeki kar erimeye başladı. Yaz aylarında buranın karla kaplı olduğunu daha önceki sezonlarda görüyorduk. Ancak bu yıl erime erken başlamış. Çaresiz geldiğimiz gibi geri döneceğiz" dedi.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.