Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun Türkiye gündeminde! İşte bu yüzden yokuz...

Samsun Haber

Euro 2024'e ev sahipliği yapacak ülke bugünkü oylama ile belirlenecek. Türkiye, 9 şehirden 10 stat ile oylamada yer alacak. Tarihi oylama öncesinde ise çok sayıda kişi Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımda Samsun Yeni 19 Mayıs Stadının, maçların oynanacağı statlar arasında yer almamasına büyük tepki gösterdi.

Türkiye'nin, Euro 2024 kaderi bugün yapılacak oylama ile belli olacak. Türkiye, Almanya ile yarışacağı oylamadan istediği sonucu alabilirse dev turnuvaya ev sahipliği yapacak.

SAMSUN LİSTEDE YOK

Türkiye'nin Euro 2024'e ev sahipliği yapması durumunda maçlar İstanbul (Atatürk Olimpiyat Stadyumu ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu), Bursa (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Antalya (Antalya Stadyumu), Eskişehir (Eskişehir Yeni Stadyum), Gaziantep (Gaziantep Stadyumu), Konya (Konya Stadyumu), Trabzon (Şenol Güneş Spor Kompleksi), Kocaeli (Yeni Stadyum), Ankara'da (Yeni Stadyum) oynanacak.

Geçtiğimiz sezon tamamlanan ve büyük turnuvalara ev sahipliği yapabilecek şekilde tasarlanan Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nın açıklanan listede olmaması büyük tepki ile karşılanmıştı. Bugün Türkiye saati ile 15:45'te başlayacak olan oylama öncesinde Twitter üzerinden çok sayıda kişi Samsun'un listede olmamasını eleştirdi.

TEKKEKÖY'DEKİ KİRLİLİK GÜNDEME GELDİ

Sosyal medyada paylaşım yapan çok sayıda kişi, Samsun Organize Sanayi Bölgesi, Samsun Azot ve Bakır Fabrikalarının bulunduğu bölgede inşa edilen Samsun Yeni 19 Mayıs Stadının bölgedeki hava kirliliği nedeniyle Euro 2024 maçlarının oynanacağı statlar arasında yer almadığını iddia etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.