Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun TSO'nun bütçesi belli oldu

Samsun Haber

Samsun Ticaret Sanayi Odası'nın (TSO) 2019 yılı bütçesi belli oldu. Samsun TSO'nun tahmini bütçesi 9 milyon 950 TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında Samsun TSO 2018 yılı son toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 2018 yılı bütçesi, gerçekleştirdikleri faaliyetler, asgari ücret ve diğer konular hakkında bilgi verdi.

“A SINIFI BELGEYE SAHİBİZ”

TOBB tarafından yüksek standartta sürdürülebilir hizmet vermek amacıyla uygulama başlatıldığını aktaran Murzioğlu, “Akreditasyon sistemi olarak tabir ettiğimiz bu uygulama kapsamında odamız bu sisteme dahil olan ilk odalardan bir tanesi. A sınıfı belgeye sahibiz. Bu ay içerisinde de belgeyi tekrar yeniledik. Bugün Chicago'daki oda hangi ölçekteyse bizim odamız da aynı ölçekte ve A kalite de bir oda” ifadelerini kullandı.

“YENİ SİSTEM”

1 Ocak itibariyle KOBİ'lerin alacaklarını tahsis etme noktasında devlet destekli alacak sigortası uygulamasına geçileceğini kaydeden Murzioğlu, “Alacağınıza karşı bir ekspertiz yaptırarak alacağınızı sigorta yaptırabiliyorsunuz. Alacağınızı alamadığınız takdirde araçtaki hasar gibi alacağınızı da sigortalı ettirmiş oluyorsunuz” sözcüklerini kullandı.

“ASGARİ ÜCRETTE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA”

Geçtiğimiz günlerde açıklanan asgari ücret hakkında da konuşan Murzioğlu, “Bizim hükümete teklifimiz ‘asgari ücreti brüt 2 bin 500 lira yapın, işçiye de verebildiğiniz kadarını verin' olmuştu. ‘İşveren olarak bizden 2 bin 500 lira çıksın. Siz 2 bin-2 bin 100 lira verin, bizden de 400 lira alın ve 2 bin 500 lira yapın' dedik. Ama dediğimiz gibi olmadı. 2 bin 20 lira oldu. Bizden çıkarı da 3 bin 6 lira oldu. Burada devlet desteği 9 aydı, 12 aya çıkarıldı. Bu da net değil” diye konuştu.

“SAMSUN, FİNANS MERKEZİ OLACAK”

Ocak aynın ikinci döneminde TOBB ev sahipliğinde Finans Sektörü Diyaloğu Güçlendirme Toplantısı'nın Samsun'da yapılacağı bilgisini veren Murzioğlu, bütün finans kurumlarının CEO'ları ve genel müdürlerinin Samsun'da olacağını söyledi.

Murzioğlu, İmar Barışı'nın uzatılmasının da gündemde olduğunu sözlerine ekledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.