Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun sular altında kalacak

Samsun Haber

İklim Bilimci profesör Levent Kurnaz, Samsun'un ve bir çok şehrin sular altında kalacağını söyledi.

Samsun Haber - İklim Bilimci profesör Levent Kurnaz, Karadeniz bölgesinde olan Samsun Bafra ve Çarşamba Ovaları'nın sular altında kalacağını açıkladı.


Brthaber.com'a açıklamalarda bulunan İklim Bilimci profesör Levent Kurnaz, çarpıcı iddialarda bulundu. Türkiye'de önemli tarım ovalarının denize yakın olduğunu belirten Kurnaz, "Karadeniz'de Bafra ve Çarşamba Ovaları, Ege'de Büyük Menderes, Küçük Menderes ve Gediz Ovaları, Marmara'da Sakarya ve Meriç Ovaları ve Akdeniz'de Çukurova ciddi anlamda toprak ve verim kaybına uğrayarak önemli kısmı sular altında kalacak. Bu topraklar her ne kadar Türkiye yüzölçümünün küçük bir kısmını oluştursalar da tarım üretimimizin önemli bir kısmı buralardan gelmektedir" dedi.

SAMSUN SULAR ALTINDA KALACAK

Samsun'un sular altında kalacağını ifade eden Kurnaz, "Bugünkü şehirlerimizden, Trabzo'nun önemli kısmı, Giresun, Ordu, Samsun'un önemli kısmı, Sinop, Bartın, Zonguldak'ın önemli kısmı, Adapazarı, İzmit, İstanbul'un önemli kısmı, Tekirdağ, Edirne, Yalova, Çanakkale, Aydın, İzmir ve Manisa'nın önemli kısmı, Antalya, Mersin, Adana ve İskender'un tamamen sular altında kalacak. Kalan insanlar kıyıdan motora binip 15 km açılıp çocuklarına 'Bak işte burası Çarşamba, eskiden senin dedelerin burada yaşarmış' diyecekler" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.