Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun simidine zam!

Samsun Haber

Simit fiyatlarının artışı ile ilgili Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, “Samsun’da bugünden itibaren 1 TL yerine 1,5 TL oldu. Simidin gramajı ise 80’den 90 gramaja çıkarıldı” dedi.

Samsun Haber – Simit fiyatları bugünden itibaren 1 TL’den 1,5 TL oldu. Simidin gramajı ise 80’den 90 grama çıktı. Konuyla ilgili olarak Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit Samsunhaber.com’un sorularını yanıtladı.

4 sene sonra simide zam

En son 4 sene önce simide zam geldiğini ifade eden Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, “Samsun’da bugünden itibaren 1 TL yerine 1,5 TL oldu. Simidin gramajı ise 80’den 90 gramaja çıkarıldı. Bunun nedeni ise son zamanlarda un ve susam fiyatlarının bir ay içerisinde aşırı derecede gelen farkların etkisi var. Yaklaşık 70 TL’ye aldığımız unu dün itibari ile 100-105 TL arasında alıyoruz. Susamı da tamamen ithal ediyoruz. Ramazan döneminde 9 TL olan susam ise dün itibari ile 16 TL oldu. Dolar kurundaki artış maalesef özellikle simit alanındaki üretimlerde sıkıntı yarattığı için mecburen zam yapmak zorunda kaldık. En son 4 sene önce simit 80 grama çıkarıldı ve fiyatı 1 TL olmuştu” diye konuştu.

Müberra TAŞÇI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.