Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun şehrine kadın gözüyle bakılıyor

Samsun Haber

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, şehre kadın gözüyle bakılmasının öneminden bahsetti.

Samsun’da Başarılı Kadınlar Rol Model Toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşmacı olarak yer alan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, kadın girişimci adaylarıyla burada sohbetler etti. Albayrak deneyimlerini paylaştı. ''Çünkü kadın bakış açısı çok farklı''

''Çünkü kadın bakış açısı çok farklı''

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın ‘’kent estetiğine kadın gözüyle bakalım’’ talimatını değerlendiren Zennube Albayrak, “Çünkü kadın bakış açısı çok farklı. Onun için de şehrime kadın gözüyle bakarak, kent estetiğini şekillendirmeye ve güzelleştirmeye çalışıyorum. Şu an şehrimizde büyükşehir belediyesi olarak çiçeğe, ağaçlandırmaya, estetiğe büyük önem veriliyor. Binaları boyuyoruz. Mesela konutlara gidip saksı hediye ediyoruz. Çünkü kente bayan gözüyle bakıyorum.

Süslemeye meraklı olduğumuz için şehrimizi de süslemeye çalışıyoruz. Bundan da büyük keyif alıyorum. Mesela bir bayan sokağa tükürmez, kağıt peçeteyi yere atmaz, araçtan yere bir şey atmaz. Erkeği de kadını da büyüten, eğiten yetiştiren kadındır. O nedenle herkes kadını rol model alıyor. Bunu geliştirirsek daha başarılı oluruz” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.