Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun Panorama 1919 Müzesi açıldı

Samsun Haber

Samsun'da yapımı tamamlanan Panorama 1919 Müzesi bugün açıldı.

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ve AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, 1919'da İstiklal Mücadelesinin resmedilerek anlatıldığı Panorama 1919 Müzesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, müzenin Samsun'a kazandırılması için her türlü çalışmayı yaptıklarına dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Milli Mücadele’nin meşalesinin yakıldığı Samsun’da tarihi bilincin hep diri kalması için Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Büyükşehir Belediyesi olarak Panorama 1919 Müzesi kentimize kazandırıldı. Dünyada benzeri fazla yok. Müzeyi ziyaret edenler o ışıkların altında o gün verilen mücadeleyi ve o günkü tarihi birebir yaşayacak. Müzemiz bugün itibariyle de kapılarını ziyaretçilere açıyor. Şehrimize hayırlı olsun" dedi. 


Yusuf Ziya Yılmaz ise yaptığı açıklamada "Gerçekten Türkiye’nin sayılı müzelerinden biri Samsun’a kazandırıldı. Tarih ve kültür yatırımı olan Panorama 1919 Müzesi içerisindeki dijital sunumlar ile çok farklı duygular uyandırıyor. Kentimize hayırlı olsun. Tüm Samsun halkımız müzeye davetlidir" diye konuştu.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.