Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun Müftüsünden Suriyelilere saldıranlara tepki

Samsun Haber

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı kadınların fotoğraflarını çeken Suriyeli vatandaşları linç etmek isteyenlere "Çevredeki vatandaşların yaptığı linç girişimi de dinen de hukuken de caiz değildir" dedi.

Samsun haber - Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Atakum sahilinde denize giren kadınların fotoğraflarını çeken 2 Suriyeli'nin linç edilmesiyle ilgili konuştu. Bu olayın kabul edilmez olduğunu söyleyen Müftü Çakı, "Ancak çevredeki vatandaşların yaptığı linç girişimi de dinen de hukuken de caiz değildir" dedi.

HÜKÜM VEREMEZLER

Suriyeli kişilerin kadınların fotoğraflarını çekmesinin kesinlikle kabul edilmez olduğunu belirten Müftü Çakı, "Ancak söylentiyle, dedikoduyla bu kişileri linç etmek isteyen vatandaşlarımızın kendi kendilerine hüküm icra etmeleri de asla tasvip edilir bir durum değildir" diye konuştu.

KABUL EDİLEMEZ

Bu hareketin hukuk devletinde kabul edilemez bir hareket olduğunu söyleyen Müftü Çakı, "Her vatandaş kendine yapılan haksızlığın cezasını kendisi vermeye kalkarsa, orada hukuk devletinden bahsedilemez. Bu ülkenin Emniyeti var, Jandarması vardır. Vatandaş ihbar eder, güvenlik güçleri ve hukuk da gerekeni yapar. İnsanları çevresine toplayarak ceza vermek, hukuken de dinen de caiz değildir" şeklinde konuştu.

Gazete Gerçek / Gülsüm Atik

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.