Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun merkezde korona kol geziyor!

Samsun Haber

Hayat Eve Sığar uygulaması ile mevcut konumuzun risk haritasını görüntüleyebiliyorsunuz. 3 gün önce normal seviye olarak gösterilen Çiftlik Caddesi bölgesi bugün itibariyle yüksek riskli bölge konumuna geldi. 

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesi devam ediyor. Aylardır süren mücadelede vaka sayısında yaşanan düşüş ve iyileşen sayısında yaşanan artış ile normalleşme dönemi 1 Haziran ile birlikte başlamıştı. Sürecin başlaması ile birlikte vaka sayılarında artış gözlemlenirken tüm Türkiye'de maske takma zorunluluğu getirildi. 

REHAVET UYARISI YAPILDI 

Samsun'da vatandaşların tedbiri elden bırakarak rehavete kapılması ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü ve Samsun Valiliğinden defalarca "Rehavete kapılmayın!" uyarısı yapıldı. Ancak vatandaşların halen tedbirlere tam anlamıyla uymadığı gözlemleniyor. 

ÇİFTLİK BÖLGESİNDE RİSK ATTI 

İçişleri Bakanlığı tarafından geliştiren "Hayat Eve Sığar" uygulaması ile vatandaşlar riskli bölgeleri telefonlarından kontrol edebiliyor. Bugüne kadar normal seviyede gözüken Çiftlik Caddesi ve civarı bugün itibariyle yüksek riskli bölge konumuna geldi. Yetkililerden sürekli uyarılar yapılmaya devam ediliyor.

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.