Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun eski valisinden flaş açıklamalar

Samsun Haber

Samsun eski Valisi İbrahim Şahin, TRT Genel Müdürü olduğu dönemde kurumda yaşanan FETÖ yapılanması ile ilgili konuştu.

Samsun eski Valisi İbrahim Şahin, TRT Genel Müdürü olduğu dönem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TRT Genel Müdürlüğü’nün Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği rapor, FETÖ'den soruşturulup aklanan eski Genel Müdür İbrahim Şahin döneminde FETÖ'nün kurumdaki yapılanmasını ortaya koydu.


"FETÖ'CÜ OLDUKLARINI BİLMİYORDUM"

Raporda, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ gerekçesiyle TRT'den ihraç edilen 435 personelden 368'inin Samsun eski Valisi İbrahim Şahin'in genel müdürlük yaptığı 2007-2014 arasında alındığı belirtildi. Rapora göre, İbrahim Şahin tarafından TRT üst yönetim kadrosuna atanan 43 kişinin FETÖ bağlantılı olduğu belirlendi. Bu dönemde Genel Müdür Şahin onayı ile TRT'ye KPSS şartı olmadan sözlü sınavla alınan 31 personelden 15 Temmuz sonrasında ihraç edilen 18'inin Samanyolu ve Zaman grubundan geçtiği ortaya çıktı. Şüpheli sıfatıyla Samsun Başsavcısı'na ifade veren İbrahim Şahin, "Samanyolu grubundan gelenlerin FETÖ’cü olduğunu bilmiyordum. Yayın politikaları hükümet, devlet, AK Parti yanlısı görüldüğünden bunların geçişine izin verildi" itirafında bulundu.


43 ÜST YÖNETİCİ İHRAÇ EDİLDİ

2007-2014 arasında TRT'nin yönetici kadrolarına atanan yönetici personel sayısının 685 olduğu; aynı dönemde görevden alınan yönetici sayısının 436 olduğu, bu dönemde üst yönetim kadrolarına atananlardan FETÖ irtibatlı olduğu gerekçesiyle ihraç edilenlerin sayısının 43 olduğu belirtildi. Dosyaya göre Samsun Başsavcısı tarafından İbrahim Şahin’in ifadesi şüpheli sıfatıyla alındı ve TRT’deki FETÖ lehine kadrolaşma soruldu.


Şahin, "Bu hain örgüt, sadece TRT’de değil, devletin hemen hemen tüm kurumlarında, kendilerine karşı gösterilen olumlu yaklaşımı suiistimal ederek kadrolaştı. Belki de TRT, bu kurumlar içerisinde oran ve sayı olarak en az FETÖ’cünün kadrolaştığı kurumdur" ifadelerini kullandı. Kendisinden sonra gelen Genel Müdür Şenol Göka'yı suçlayan Şahin, "Görevden ayrıldığı Eylül 2014 ile darbe teşebbüsünün yaşandığı 15 Temmuz 2016 arasında geçen yaklaşık 2 yıllık süreçte bu örgütle hiç mücadele yapılmamış olacak ki hiçbir personelin bu iddiayla kurumdan ilişiği kesilmedi" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.