Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'daki yevmiyelere Urfa'dan tepki

Samsun Haber

Güneydoğu illerinden Karadeniz'de başta Samsun olmak üzere pek çok ile tarım sektöründe çalışmak için gelen tarım işçilerine yapılan haksızlık ile ilgili konuşan Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Niyazi Yanmaz, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Samsun Haber - Fındık toplama sezonunun açılması ile birlikte Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerden Karadeniz'e mevsimlik işçilerin göçü başladı. Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Niyazi Yanmaz, mevsimlik tarım işçilerine haksızlık yapıldığını, doğu illerinden gelen işçilere daha düşük yevmiye verildiğini belirtti.


MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ

Niyazi Yanmaz, mevsimlik tarım işçilerine yapılan haksızlıklar ile ilgili olarak, "Güneydoğu ve doğu illerinden tarım işçisi olarak Karadeniz bölgesine binbir zor şartlar altında giden Urfalı, Diyarbakırlı, Adanalı Vanlı ve Ağrılı insanlarımız orada ücret bakımından çiftte standartlara tabi tutuluyorlar hem de devlet eliyle. Samsun ve ilçelerinde fındık toplamaya giden hemşerilerimize kaymakamlıklar tarafından ücretler belirleniyor. Şanlıurfa’dan gidenlere 55 TL günlük yevmiye ama samsunda oturan vatandaşımıza 85 TL ücret veriliyor. 1500 km yol yaparak yağmurda, çamurda ve güneşte çadırlarda yaşayan hemşerilerimiz aldıkları 55 TL günlük yevmiyenin 5 TL’sini elçiye veriyorlar, kendilerine ise 50 TL kalıyor. Samsunlu tarım işçisi evinde memleketinde kalarak 85 TL alırken nerde ise Urfalıya, Diyarbakırlıya , Adana’ya ve Mardinliye bunun yarısı olan 50 TL ücret ödeniyor" ifadelerini kullandı.


Sanliurfa63'te yer alan habere göre, Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Niyazi Yanmaz açıklamalarının devamında yapılanların çifte standart olduğunu ve kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.