Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'daki vahşet sonrasında belediye başkanı hakkında suç duyurusu!

Samsun Haber

Bafra'daki hayvan barınağında hayvanların öldürülerek gömüldüğü iddiaları ile ilgili olarak Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan hayvan barınağında yaşanan vahşet sonrasında Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve jandarma ekipleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

HAMİT KILIÇ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, Samsunhaber.com'a yaptığı açıklamada Bafra'da yaşanan katliam ile ilgili olarak Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve görevini yerine getirmeyen jandarma ekipleri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Özkan, yaptığı açıklamada konu ile ilgili olarak Samsun Valisi Osman Kaymak ile de görüşeceklerini belirtti.

BARINAKTA NELER YAŞANMIŞTI?

İddiaya göre 13 Eylül Perşembe akşamı Bafra hayvan barınağında bulunan hayvanlar öldürülerek barınak dışındaki bir toplu mezara gömüldü. Bir vatandaşın ihbarı üzerine Bafra'ya giden Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) ekipleri, Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın talimatı doğrultusunda barınağa sokulmadı. HayKonfed ekiplerinin olay yerine gelmesi sonrasında mesaisi dolan ve evlerine dönen barınak çalışanları tekrar barınağa çağrılarak öldürülen hayvanlar ve deliller yok edilmeye çalışıldı.

Öldürülen hayvanların barınak çalışanları tarafından gömülmesinin ardından bölgede inceleme yapan HayKonfed yetkilileri, üzerinde taze kan olan toplu mezarları görüntüledi. Bafra'daki bu vahşet sonrasında ise Belediye Başkanı Hamit Kılıç hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.