Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'daki talihsiz kızı unutmadı

Samsun Haber

Samsun eski valisi Hüseyin Aksoy'un yolu Samsun'da görev yaptığı yıllarda karşılaştığı daha 10 aylıkken alkolik babası tarafından darp edilmesi sonucu sakat kalan Edanur Yayla’yla yeniden birleşti.

Giresun'da yaşanan bu acı olayın detayları ise şu şekilde: 

5 yıl önce henüz 10 aylık bir bebekken, sırf ağlıyor diye alkolik babası tarafından duvara çarpılan minik Edanur Yayla'nın kafatasında kırıklar oluşmuştu. Doktorların dahi ümidini kestiği talihsiz bebek, 66 günde geçirdiği 4 ameliyat sonrasında hayat tutunmuş ancak, beyin zarında kanama, gelişme geriliği ve beyinde şişkinlik gibi kalıcı hasarlar nedeniyle sadece nefes alabilir duruma geldi.

Hastaneden taburcu olan Edanur'a ailesi de sahip çıkmayınca Samsun Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) 0-6 Yaş Çocuk Yuvasına yerleştirildi. Samsun'daki yuvada Edanur için düzenlenen 2'nci yaş gününe dönemin Samsun Valisi Hüseyin Aksoy eşiyle beraber katılmıştı. Edanur, daha sonra tedavi için Kocaeli'ndeki Rehabilitasyon Merkezine gönderildi ve halen burada tedavi görmekte.

3 yıl sonra gelen tesadüf

Kocaeli Valiliği görevine atanan Hüseyin Aksoy, minik Edanur ile yeniden bir araya geldi. Vali Aksoy, bu tesadüf ile ilgili olarak, "3 yıl önce Edanur'u Samsun'da ziyaret ettim ve yaş gününü kutladım. Şimdi burada yeniden karşılaştık. Burada da yakından takip ediyorum. Biraz daha büyüdü ve ona buradaki arkadaşlar çok iyi bakıyorlar. Umarım sağlığına kavuşur" dedi. 

Kaynak: Sabah

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.