Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'daki dev market satılabilir!

Samsun Haber

Samsun'da çok sayıda şubesi bulunan Makro Market'in kepenk kapatmasının ardından bu kez de Metro'nun satılabileceği açıklandı.

Samsun'da şubesi bulunan dev market zinciri Metro'nun satılabileceği açıklandı. Real hipermarketler zincirinin dünya genelindeki sahibi Metro, ilk etapta Real hipermarketlerini satma kararı aldı.

AMAZAON TALİP OLABİLİR

Daha önce de satılmak istenen, 282 mağazaya ve 34 bin çalışana sahip Real'e Amazon'un talip olacağı belirtiliyor. Bahsi geçen satış bedeli ise 1 milyar euro. Metro, daha önce Türkiye'deki Real mağazalarını Beğendik'e satmış ancak firma iflas etmiş ve binlerce çalışan ortada kalmıştı.

METRO SATILABİLİR!

Real'in ardından gözler Samsun'da da mağazası bulunan Metro'ya çevrildi. Real'in çatı şirketi Metro için de el değiştirme durumu söz konusu olabilir. 

Alman yatırımcı grubu Haniel, elindeki yüzde 7.3 Metro hissesini bir Çek-Slovak yatırımcı gruba satmış ve geri kalan yüzde 24.2 hisse için de ileri bir tarih için satış opsiyonu koymuştu.

Çek milyarder Daniel Kretinsky ve Slovak yatırımcı Patrik Tkac tüm Haniel hisselerini aldığı takdirde Metro'nun yüzde 31.5'luk kısmını ele geçirmiş olacak. Alman yasaları gereği yüzde 30 üzerinde hisseye sahip olan şirketin tamamını satın almak için teklif verebiliyor. 

34 BİN PERSONELE İŞSİZLİK YOLU GÖRÜNDÜ

Geçen yıl yüzde 3.1 düşüşle 7.2 milyar euro ciro yapan Real'in bu satışlarının yüzde 2'si e-ticaret üzerinden gerçekleşti. Real'in 282 mağazası ve 34 bin personeli bulunuyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.