Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun Dahil Operasyon: Memurlar Tutuklandı!

Samsun Haber

15 Temmuz gecesi terör örgütü FETÖ tarafından darbe girişiminde bulunulmuş, o tarihten sonra ise tüm yurtta kapsamlı soruşturmalar başlatılmıştı.

15 Temmuz gecesi terör örgütü FETÖ tarafından darbe girişiminde bulunulmuş, o tarihten sonra ise tüm yurtta kapsamlı soruşturmalar başlatılmıştı.

5 Kamu Personeli Tutuklandı

Sivas merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 kamu personeli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

33 Şüpheli Gözaltına Alınmıştı

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı 'Bylock'u kullandığı tespit edilen çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlara yönelik Sivas merkezli İstanbul, Kayseri, Samsun, Nevşehir, Mersin illerinde ve Sivas'a bağlı 6 ilçede gerçekleştirilen operasyonda 33 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheli daha adliye sevk edildi. Şüphelilerden S.Y. G.O.,C.A.,M.K.ve H.İ.M tutuklanırken, F.C.,A.A., ile F.K ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki 9 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, firari 2 şüphelinin yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

Operasyon çerçevesinde daha önce şüphelilerden 6'sı ifadelerinin ardından salıverilirken, adliyeye sevk edilen 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 5 şüpheli ise tutuklanmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.