Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun Dahil FETÖ Davasında Tutuklama

Samsun Haber

Sivas merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 kamu personeli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Samsun Haber - Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı 'Bylock'u kullandığı tespit edilen çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlara yönelik Sivas merkezli İstanbul, Kayseri, Samsun, Nevşehir, Mersin illerinde ve Sivas'a bağlı 6 ilçede gerçekleştirilen operasyonda 33 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden emniyetteki işlemleri tamamlanan B.C.D, S.N. ve Ö.Ç adliye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

2 firari aranıyor

Gözaltındaki 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor, firari 2 şüphelinin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.

Operasyon kapsamında daha önce şüphelilerden 6'sı ifadelerinin ardından salıverilirken, adliyeye sevk edilen 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 2 şüpheli tutuklanmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.