Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da üretilen elektrikli otomobil destek bekliyor

Samsun Haber

Samsun OMÜ'de üretilen elektrikli otomobil "Diriliş" destek bekliyor.

Samsun haber - Diriliş isimli elektrikli otomobil Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğretim üyesi ve öğrencileri tarafından yapılarak, TÜBİTAK'ın düzenlediği Effiency Challenge yarışmasında özel ödül aldı.

Diriliş isimli otomobil iş adamları desteğini bekliyor. Proje ekibi maddi kaynak sağlandığı taktirde daha kullanışlı hale getirilebileceğini açıkladı.

DESTEK BEKLİYORUZ

Yeşilyurt Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Kemal Yıldızlı yaptığı açıklamada, "İki yıl TÜBİTAK'ın Effiency Challenge yarışmasına katıldık. Biz Samsun olarak bu yarışmalara katılıyoruz. Bu yıl da bu yarışmalara katılmak istiyoruz. Ancak iki yıldır sponsor konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda Samsun'daki bilincin yükselmesini istiyoruz. Aracın parçalarında arıza çıkınca yenilemekte zorlanıyoruz. Bunun için Samsunlu sanayicilerden destek bekliyoruz" dedi. 

VALİMİZ DUYARLI

OMÜ Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim İnanç, "Yüzde 90 oranında yerli parçalardan oluşan bir elektrikli otomobil yapmak istiyoruz. Motorla ilgili yerli motor çalışmamız var. Fakat bu konuda desteğe ihtiyacımız var. Devletimizin yerli elektrikli araç girişiminin içinde olmak istiyoruz. Samsun Valimizin elektrikli otomobilin Samsun'da yapılmasına yönelik açıklamaları var. Valimiz de bu konuda duyarlı. Yeterli destek sağlanırsa aracımızı daha da geliştirebiliriz" diye konuştu.

ÜLKEMİZE KATMA DEĞER SAĞLAMAK İSTİYORUZ

OMÜ Mühendislik Fakültesi öğrencisi Adnan Kalaycı, "Gerekli imkanlar sağlanırsa öğrenciler olarak daha iyi araçlar yaparak kendimizi geliştirmek ve ülkemize katma değer sağlamak istiyoruz" şeklinde ifade etti.

"PROJEYE SAHİP ÇIKILMALI"

Mekanik usta Hasan Kalaycı da, "Biz de destek verdik gençler bunu yaptı. Eğer gençlere destek verilirse daha da iyisini yapabilirler. Biz de kendimize göre destek veriyoruz ama maddi gücü fazla olan insanlarımız buna sahip çıkmalı" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.