Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da TYP kapsamında 1382 güvenlik ve temizlikçi alınacak! Başvuru nasıl yapılır? 

Samsun Haber

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında okullara 1382 temizlik ve güvenlik personeli alımı yapılacak. Personel alımı başvuru yapmak isteyen binlerce vatandaş İŞKUR'a akın etti. Başvurular İnternetten de yapılabiliyor. İşte başvuru ve detayları...

TYP programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde çalıştırılmak üzere 1150 temizlik görevlisi, 232 güvenlik görevlisi alımı yapılacak. TYP alımlarını duyan binlerce vatandaş Türkiye İş Kurumu'na (İŞKUR) akın etti. Başvuru yapmak için İŞKUR'a gitmenize gerek yok. İşte detaylar... 

TYP SAMSUN PERSONEL ALIMI GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

- Kuruma (İŞKUR'a) kayıtlı işsiz olmak, 
- 18 yaşını tamamlamış olmak, 
- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak, 
- Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK 

23 Eylül tarihinde son başvuruların yapılması ile birlikte 24-25 Eylül tarihlerinde noter huzurunda kura yapılacak. Kurada seçilen isimler, 1 Ekim tarihi ile birlikte 9 ay boyuna TYP programı kapsamında okulda çalışmaya başlayabilecek. 

TYP SAMSUN PROGRAMI İLÇE İLÇE KONTENJAN DAĞILIMI 


 

TYP BAŞVURU NASIL YAPILIR?  

TYP Başvurularının son başvuru tarihi 21 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Link vereceğimiz sayfa bulunan TYP numarasına tıkladığınızda başvuru yapabilirsiniz. Ancak başvuru yapmak için İŞKUR'a kayıtlı olduğunuz il ve ilçenin uyuşması lazım. Örneğin Samsun/İlkadım ilçesinde oturan bir şahıs Canik ilçesindeki TYP alımına başvuru yapamıyor.  

TYP başvuru yapmak için aşağıdaki linke tıklayınız:  

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx 

Açılan sayfada TYP başvurusunda bulunacağınız ili seçin. Bir kez daha uyaralım eğer ikametiniz Samsun ise Samsun'u seçin, ilçeyi de doğru seçin yoksa başvuru yapamazsınız.

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.