Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da Tutuksuz Olarak Yargılanan Öğretmen...

Samsun Haber

Samsun'da FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuksuz olarak yargılanan öğretmen, telefonunda ByLcok kullandığı belirlenince çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Samsun Haber - Samsun'un Terme ilçesinde görev yapan ve haklarında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralal Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "terör örgütüne üye olmak" suçlarından dava açılan 6'sı tutuklu 41 öğretmenin yargılanmasına Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Davanın bugünkü ilk duruşmasında tutuklu sanıklar İsa A., Raşit K., Selim U., Ufuk İ. ve Yasin B. ile tutuksuz sanıkları duruşmada hazır bulunurken, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu olan İsmet Y. ise cezaevinden duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. 

Bylock Kullananlar Listesinde Adı Çıktı

Örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen tutuklu sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmezken, tutuksuz olarak yargılanan öğretmen İlhan D.'nin son Bylock kullananlar listesinde adı çıktığı için mahkemece tutuklanmasına karar verildi. Duruşma salonunda gözaltına alınan İlhan D., Samsun Kapalı Cezaevine gönderildi ve duruşma 8 Mayıs tarihine ertelendi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.