Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da trafik polisi, durduğu sürücüyü tartakladı

Samsun Haber

Samsun'da çevirme yapan bir trafik ekibinin cam filmi ve egzozdan çıkan ses nedeniyle durdurduğu aracın sahibini tartakladığı iddia edildi.

Samsun Haber - İddialara göre Samsun'un Atakum ilçesindeki bir AVM'nin önünde çevirme yapan bir trafik ekibi, cam filmi ve egzozdan çıkan ses nedeniyle durduğu aracın sahibine ceza kesmek istedi. Bu durum üzerine araç sahibi N.F.A., aracın sıfır olduğunu henüz 3500 km'de olduğunu bu cezayı neye istinaden kestiklerini sordu. Araç sahibinin bu sorusuna, trafik ekiplerinin "Bu doğru değil, böyle olmaz" şeklinde cevaplarla geçiştirdiği, araç sahibine geçerli bir sebep sunmadıkları gibi bir de tehditler savurup, darp etmeye kalktı.

OHAL'deyiz, istersem tutuklarım!

Araç sahibinin yaşanan bu durumun kanunsuz olduğunu düşünüp olayı cep telefonu ile kayda almaya çalışması üzerine trafik ekipleri görüntü alınmasını engelledi ve sürücüyü darp etmeye çalıştı. Sürücünün 48 saat önce ameliyat olduğunu belirtmesine rağmen müdehalesine devam eden trafik ekipleri "OHAL'deyiz, istersem tutuklarım. Görüntümü alamazsın" dedi ve sürücünün görüntü aldığı cep telefonunu almaya çalıştı.

Araç sahibinin trafik ekiplerine herhangi bir fiziki müdehalesi olmamasına karşın daha sonra polislerden biri diğer ekip arkadaşına seslenerek "Biber gazını getir" dedi. Trafik ekiplerinin bu anlamsız tutumu, hiçbir açıklama yapmadan 206 TL'lik cezayı yazıp, olay yerinden uzaklaşmasıyla son buldu.

"Bu yapılan haksızlıktır"

Olay hakkında konuşan N.F.A., yaşadığı bu durumun tamamen haksız ve kanuna aykırı olduğunu belirterek yasal haklarını arayacağını, olayın MOBESE kayıtlarında net bir şekilde gözüktüğünü ve hiçbir vatandaşımıza böyle bu şekilde davranmaya haklarının olmadığını belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.