Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da TEDES bilmecesi: Kurulacak mı, kurulmayacak mı?

Samsun Haber

Samsun Valiliği'nin dün yaptığı, "Samsun'a TEDES kurulacak" açıklamasının ardından gözler konu ile ilgili yapılacak çalışmalara çevrilmişti. Samsunhaber.com, Samsun Emniyet Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek TEDES hakkında bilgi aldı.

Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı, dün Samsun Valisi Osman Kaymak'ın, "Samsun'a TEDES kurulacak" açıklamalarının ardından bugün Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden bir yetkili ile görüşerek konu ile ilgili bilgi aldı.

EMNİYET TOPU BÜYÜKŞEHİRE ATTI

Samsunhaber.com'a TEDES ile ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, "Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) adı verilen sistemin hemen kurulacağı ile ilgili bir bilgi yok. Bugün planlanıp ardından hemen kurulacak bir sistem değil. Bu konu ile ilgilenecek olan yer sadece Samsun Büyükşehir Belediyesidir" ifadelerini kullandı.

Vedat Yavuz'un TEDES ile ilgili konuşmalarının ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden ismini vermek istemeyen bir yetkili de açıklamalarda bulundu. 

BÜYÜKŞEHİR: GÜNDEMİMİZDE YOK

Samsun Büyükşehir Belediyesi cephesinden TEDES ile ilgili yapılan açıklamada, "Şuan için belediyemizin programında TEDES ile ilgili bir çalışma yok. Daha önceki toplantılarda bazı belediyeler bu konuyu gündeme getirmişti. Dün de Valimiz Osman Kaymak'ın konu ile ilgili açıklamaları oldu. Şuan için bir çalışmamız yok ancak yakında bu konu ile ilgili bir toplantı daha yapılacağını düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.

TEDES DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

"Samsun'a TEDES yapımı daha önce de gündeme gelmiş fakat Ordu'daki TEDES'in iptal olması ile birlikte beklemede kalmıştı. Samsun'daki trafik yoğunluğuna göre ilerleyen süreçte TEDES konusunun yapılacak toplantılarda yeniden gündeme gelmesini bekliyoruz."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.