Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da tarihi matematik sorusunu bilen çıkmadı

Samsun Haber

Samsun’da yaşayan emekli öğretmen Aydın Cerit, hazırladığı ödüllü matematik sorusunu bilen kişiye tüm mal varlığını vereceğini açıklamıştı. Ancak verilen süre zarfından tarihi soruya doğru cevap gelmedi.

Samsun Haber - Samsun'da 59 yaşındaki emekli matematik öğretmeni Aydın Cerit, 19 Mayıs 2017 tarihine kadar sorduğu soruyu bilen kişiye tüm mal varlığını vereceğini açıklamıştı.


Emekli öğretmen Aydın Cerit, asal sayılar üzerine yaptığı çalışmalara dikkat çekmek ve Türk malı yerli hesap makinesinin yapılmasını sağlamak amacıyla Mart ayında ödüllü bir matematik sorusu hazırladı. Aydın Cerit, 19 Mayıs 2017 tarihine kadar doğru cevabı Samsun Öğretmenevi'nde kendisine ileten kişiye dükkan, ev ve bankadaki bir miktar parasını vereceğini açıklamıştı.


Bu süre zarfından kendisine gelen 15 sorudan hiçbirinin doğru cevap olmadığını dile getiren Aydın Cerit yaptığı açıklamada, "Birçok kişi bana ulaştı. 15 cevap gönderildi. Bazıları yanıma geldi, bazıları internet üzerinden, bazıları da posta yoluyla buldukları cevapları bana gönderdi. Ancak, hiç biri doğru cevabı bulamadı. Ben de taahhüt ettiğim süre bittiği için doğru cevabı açıkladım. Tüm malvarlığımı ortaya koyduğum için bu 2 ay bana 20 yıl gibi geldi. Çalışmalarıma dikkat çekmek için böyle bir risk aldım. Tekrar söylemek istiyorum şu an Türkiye hesap makinesi üretimi yapamıyor. Ancak benim yaptığım çalışmalar sonucunda şuna ulaştım; Biz de mevcut hesap makinelerinden çok daha kapsamlı olan karmaşık işlemleri yapabilen bir hesap makinesi yapabiliriz. Devletimizden yetkililerden bu konuda bana destek olmalarını sesimi duymalarını bekliyorum." dedi.


Cerit, daha öncede 2 matematik sorusu hazırlamış doğru cevabı bilene 93 ay boyunca emekli maaşını vereceğini söylemişti. Sorulardan birini çözen olmamış, diğer soruyu çözen kişi ise Cerit'in vaat ettiği ödülü kabul etmemişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.