Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da silahlı soygun!

Samsun Haber

Samsun'da meydana gelen olayda kredi borcunu ödeyemeyen bir kişi, 5 farklı akaryakıt istasyonunda silahlı soygun gerçekleştirdi.

Samsun Haber - Samsun'un İlkadım ilçesi Ankara yolu üzerinde 4 ayrı mahallede 5 ayrı akaryakıt istasyonunda soygun meydana geldi. Düğün için çektiği kredi borçlarını ödeyemeyen ve 5 ayrı akaryakıt istasyonunda silahlı soygun gerçekleştiren genç yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, 1.5 yıl önce evlenen ve pidecide kurye olarak çalışarak 2 bin TL kazanan 28 yaşındaki Şerif G., düğün için 2 ayrı bankadan toplamda 15 bin TL kredi çekti. Borcunu ödeyemeyen genç daha sonra bunalıma girdi. Aylık 1.200 TL olan kredi borcunu ödeyemeyen genç, akaryakıt istasyonunda soygun yapmaya karar verdi.


Yaklaşık bir hafta önce sabah saat 05:00 sularında Ahulu Mahallesi mevkiinde bir akaryakıt istasyonuna motosiklet ile gelen Şerif G., belindeki kuru sıkı tabanca ile pompacıyı korkutarak 895 TL gasp etti. Şerif G. daha sonra ise önceki gece Samsun-Ankara karayolu üzerindeki 4 ayrı akaryakıt istasyonunu gasp etmek istedi. İki akaryakıt istasyonundan toplamda 1.295 TL gasp eden Şerif G., motosikletiyle olay yerinden kaçtı.


Yaşanan soygunların ardından polis ekipleri harekete geçti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, 1'i jandarma bölgesinden olmak üzere 5 ayrı akaryakıt istasyonu soygunu ve soygun girişimiyle ilgili Şerif G.'yi yakalayarak gözaltına aldı.


Şerif G. olayda kullandığı kuru sıkı tabanca ile birlikte gözaltına alındı ve suçunu itiraf etti.



Polisteki sorgusu sona eren Şerif G., Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Şerif G., 5 ayrı olaydan da ayrı ayrı tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.


İHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.