Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da Parktek'e Dava Açan Vatandaş...

Samsun Haber

Samsun’da Parktek firmasının parkomat uygulamasına itiraz ederek dava açan bir vatandaşa, mahkeme heyeti yapılan uygulamanın yasal olduğunu söyleyerek, davayı reddetti.

Samsun Haber -  Samsun’da yaşayan Ş.G. adlı vatandaş, aracına fiş almaması sebebi ile Parktek görevlileri tarafından aracına ceza kesildiğini, bu cezaların iptal edilmesinin gerektiğini iddiası ile Samsun Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulunarak, dava açtı.

HAKİM REDDETTİ

Parktek şirketi avukatı savunmasında, park fişi alınmaması ile ceza kesilmediğini, UKOME kararları doğrultusunda tarifeye göre park ücreti talep edildiğini belirtti. Parktek'in 'ceza' adı altında hiçbir talepte bulunmadığını dilekçesinde dile getiren şirket avukatı, alınan ücretlerin yasal olduğunu, Danıştay 8. Dairesi’nin de uygulamanın yasal olduğuna ilişkin karar verdiğini ifade ederek, itirazın reddine karar verilmesini talep etti.

PARKTEK OTOPARK PARASI ALABİLİR

Samsun 1. Sulh Ceza Hakimliği vatandaşın itirazının reddine karar verdi. Gerekçeli kararında ise ihtarın özel hukuk tüzel kişiliğine sahip Parktek Otopark İşletmeciliği vekili tarafından itiraz edene gönderildiği, ihtar konusunun otopark borcu olduğu, ihtarın otopark ücretlenmesine ilişkin olduğuna, bu tutarın da idari para cezası niteliğinde olmadığına hükmetti. Mahkeme ayrıca, itirazın 'usulden reddine', itiraz yasa yolunun kapalı olması nedeniyle de kesin olarak karar verdi.

SAMSUNLULARA ÇAĞRI

Parktek Genel Müdürü Ömer Gürcan mahkeme kararıyla ilgili yaptığı açıklamada ise, vatandaşlardan tahsil edilen tutarların ceza değil, park ücreti olduğunu, UKOME kararlarına göre alınan tarifelere göre talep ve tahsil edildiğini vurguladı. Gürcan, "Şirketimizin ceza adı altında hiçbir talepte bulunmadığını defalarca söylemiştik. Sulh Ceza Hakimliği'nce verilen karar da bu açıklamalarımızı doğruladı. Biz en güncel kararları halkımızla paylaşıp doğru bilgileri vermeye devam edeceğiz.Halkımızla paylaştığımız bu kararları bizzat okuyarak gerçeğe ulaşmalarını istiyoruz. Nitekim bunun için de elimizden geldiğince Danıştay kararlarını da paylaşmaya çalışıyoruz. Uygulamanın temel dayanak ve yasal mevzuatını izah etmeye çalışıyoruz" uyarısında bulundu.

Kaynak: Gazete Gerçek

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.