Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da Parkomat'tan sonra yeni dönem! Fiyatlar düşecek aylık abone sistemi gelecek 

Samsun Haber

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir bugün gazeteciler ile düzenlediği kahvaltı programında flaş açıklamalarda bulundu. Parkomat konusuna değinen Başkan Demir, "Parktek ile yapılan sözleşmenin bitmesi ile yeni sisteme geçecez. Park fiyatları düşecek ve aylık abone kartları gelecek" dedi.

Sevgi Kafe'de düzenlenen kahvaltı programında gazeteciler ile bir araya gelen Başkan Demir Parktek ile yapılan sözleşmenin bitmesi ile yeni bir park sisteminin devreye sokulacağını açıkladı. 

SÖZLEŞME İPTALİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Parktek ile yapılan sözleşmenin iptal edilmesinin belediyeyi büyük bir borç yükünün altına sokacağını ifade eden Başkan Demir, "Parktekle ilgili sözleşmeyi aldık inceledik. Sözleşmenin yaklaşık 1 yıl süresi kalmış. Belediyenin şuan sözleşmeyi iptal etmesi mümkün değil. Süresinin bitimi ile parktek kaldırılacak" dedi.

YENİ SİSTEM GEÇİLECEK

Sözleşmenin bitmesi ile yeni sisteme geçileceğini ifade eden Başkan Demir, "Yeni bir sistem geliştiriyoruz. Tüm Samsun'da sokaklarda bulvarlarda büyükşehirin yetkisi olduğu yerlerde tespit ettiğimiz yerleri güzel şekilde boyayla belli edeceğiz. Yine ücrete tabi olacak ama fiş sistemi ile değil elektronik yazılım sistemi ile uygulamada olacak" sözcüklerini kullandı.

AYLIK ABONELİK YAPILACAK

Dileyen vatandaşların aylık abone kartı çıkarabileceğini belirten Başkan Demir, "Kart sistemi getireceğiz. Abone sistemi. 30 gün boyunca ne kadar park edersiniz park edin kaç lira ödeyeceğiniz belli olacak. Bu aylık kart ile ödenecek ücret 10 lira ise 1-2 liraya düşecek" diye konuştu.

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.