Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da Parkomat Cezalarında Flaş Karar

Samsun Haber

Samsun Tüketiciler Birliği Başkanı Avukat Arslan Bolat, ödenmiş parkomat cezalarının faiziyle birlikte iadesi için açılan davanın 2. İdare Mahkemesi tarafından kabul edildiğini söyledi

Samsun Tüketiciler Birliği Başkanı Avukat Arslan Bolat, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından cadde ve sokaklarda ücretli otopark uygulaması olan parkomatla ilgili Samsun 2. İdare Mahkemesi'nin önemli bir karar verdiğini söyledi.

Samsun’da parkomat cezalarını ödemediği gerekçesiyle kesilen para cezalarının iadesi istemiyle 2. İdare Mahkemesi'ne başvurduklarını ve idarenin cezaları faiziyle geri ödenmesini kabul ettiğini ifade eden Bolat, ''Müvekkilimin toplamda 704 TL'lik ceza borcu arabayı satmak istemesi üzerine ortaya çıktı. Borcu ödedi ancak daha sonra Samsun 2. İdare Mahkemesi'ne dava açtık. Yapılan yargılama sonucunda Samsun 2. İdare Mahkemesi parkomat uygulaması neticesinde para cezası kesilmiş ve bu ceza kendisinden tahsil edilmiş olsa bile belediyelerin bunları faiziyle birlikte ödemesi gerektiğine hükmetti. Samsun'da bu cezalar yüzünden aracında haciz olan bu sebepten ötürü aracını satamayan onlarca vatandaşımız var. Bu dava bu alanda kazanılan ilk olması ve itiraz ya da temyize açık olmayıp inceleme neticesinde bozulması söz konusu değil. Vatandaşlar bu davayı emsal göstererek ödediği ceza ücretlerini faizleriyle geri alabilir. Bu yüzden biz bu kararı sadece temsil ettiğimiz kesim ve tüketiciler için değil tüm Samsun’da yaşayan vatandaşlarımız için sevindirici bir karar olarak görüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Gazetesi / Zerrin Somuncu
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.