Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da öğrenciler isyan etti

Samsun Haber

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde KPSS'ye giren öğrenciler yine bildik görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Sınava geç kaldıkları gerekçesiyle içeri alınmayan öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadı.

Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci KPSS sınavında ter döktü. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde sınava giren öğrenciler ise yine bildik görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Tüm uyarılara rağmen sınava geç kalan öğrenciler içeri alınmadıkları için tepki gösterdi ve gözyaşlarına hakim olamadı.

DİDİK DİDİK ARANDILAR

Sınava giren adaylar didik didik arınırken, sınav kağıtlarında yanlarında götürmeleri yasak olan toka, kolye, küpe, araç anahtarı, cüzdan, çanta, saat, kayış, bozuk para, ulaşım kartları, çakmak, mendil, şeker, cep telefonu getirince bu eşyalar içeri alınmadı ve dışarıda pencere kenarlarına bırakıp sınava girdiler. 

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Sınav salonunun kapasının kapanmasına dakikalar kala öğrenciler adeta maratonda yarışırcasına son nefes sınav salonunun kapısından girmeyi başardılar. Saat 10.00'ı gösterdiğinde kapılar kapandı ve sınava geç kalan öğrenciler içeri alınmadılar. Koşarak salonun kapısına gelen öğrenciler ise kapıların kapalı olduğunu görünce gözyaşı döktüler. Bazı öğrenciler sınav kağıtlarını yırtarak bir yıllık emeklerinin boşa gittiğini ileri sürerek tepki gösterdiler. Bazı öğrenci ve veliler ise trafikteki yoğunluktan dolayı sınava geç kaldıklarını söylediler. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.