Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da oda başkanı ucuz ekmeğe karşı çıktı 

Samsun Haber

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, mahkemenin 'ucuz ekmek satılabilir' kararına itiraz ederek olayı bir üst mahkemeye taşıdı ve kararı bozdurdu. Süreç devam ederken ucuz ekmek satan 6 işletmeye dava açıldı. 

Samsun'da yerel mahkemenin 'ucuz ekmek satılabilir' kararına Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit karşı çıkarak olayı bir üst mahkemeye taşıdı. Olayın üst mahkemeye taşınması ile alt mahkemenin kararı bozuldu. Ayrıca ucuz ekmek satışından 6 işletmeye dava açıldı, 6 işletmeye daha dava açılacağı vurgulandı.

HAKSIZ REKABET VURGUSU

Olayla ilgili açıklamada bulunan Başkan Yiğit şu ifadelere yer verdi:

“Ucuz ekmek satan işletmelerle alakalı olarak 3,5 süredir devam eden davamız var. Biz bir taban fiyat belirliyoruz. Şu anda 200 gram ekmeğin taban fiyatı 1,25 TL. Ekmeği 1 liraya satan varsa bundan haksız kazanç sağlanıyor demektir. Kaç liraya alıyorlar da bu ekmeği kar marjlarını da koyup, 1 liraya satıyorlar. Ucuz ekmek satan işletmeleri tespit edip, Ticaret İl Müdürlüğüne bildiriyoruz. Sonrasında dava açıyoruz. Bununla ilgili olarak yerel mahkeme ucuz ekmek satan işletmelere ‘satabilir’ kararı verdi. Bizim aleyhimize karar verdi. Biz üst mahkemeye davayı verdik. Alt mahkemenin kararı bozuldu. Dava süreci tekrar başladı. 1 fırın 5 tane de bayi ucuz ekmek satıyordu. Önümüzdeki günlerde 6 işletmeyi daha dava edeceğiz. İlk önce kendilerini ikaz edeceğiz, örnek kararları göstereceğiz. Sonrasında mahkemeye vereceğiz." 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.