Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da o gemi için Yargıtay kararı bekleniyor

Samsun Haber

Geçtiğimiz yıl Samsun açıklarında karaya oturan gemi, limana çekilmiş sonrasında ise ihlale süreciyle alakalı mahkeme süreci yaşanmıştı. Şimdi Yargıtay'dan çıkacak karar bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl 14 Ağustos 2016 tarihinde karaya oturan kuru yük gemisinin ihaleyle satışa sunulması davasında  karar bekleniyor. Zira geminin sahibi, satış fiyatını az bulmuş temyiz için Yargıtay’a başvurduğu öğrenildi.

84 metre uzunluğundaki kargo gemisi, 2.İcra Müdürlüğünce ihaleyle satışa çıkarılmış ve yeni sahibinin kim olacağı beklenmişti. Fakat geminin ihale sürecinde değerinden daha düşük bir rakamla satılacağını düşünen geminin sahibi konuyu Yargıtay’a taşıdı ve böylece süreçte uzamış oldu.

Yargıtay'ın kararı bekleniyor

Samsun Liman Başkanlığı yetkilileri, "Geminin ihaleyle ucuza satıldığı gerekçesiyle, geminin sahibi dava açtı. Ancak davayı kaybetmesi üzerine temyiz için Yargıtay’a başvurdu. Şimdi Yargıtay’ın kararı bekleniyor. Eğer Yargıtay’dan geminin ihalede sunulan rakamla satışının normal olduğuna yönelik karar çıkarsa, gemiyi alan şahıs bakanlıktan izin alarak, ya gemiyi parçalayarak ya da bütün haliyle buradan götürecek. Kararın açıklanmasını bekliyoruz. Geminin içinde yakıt falan yok. Halatlarla kayalara bağlanmış vaziyette bekliyor" açıklamasında bulundu.


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.