Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da meslek liseleri eğitim kaybı yaşıyor! Veliler ve öğretmenler durumdan şikayetçi

Samsun Haber

Samsun'da bazı liselerin restorasyona girmesi ile birlikte aynı bina içerisinde farklı liseler eğitim görmeye başladı. Öğrenciler özellikle okula gidiş-dönüş saatlerinde büyük problem yaşarken veliler ve öğretmenler durumunda şikayetçi.

Samsun'da bazı meslek liselerinin restorasyona girmesi karışıklık yarattı. 

TEK BİNA İKİ LİSE

Samsun'un İlkadım ilçesinde tek binada 2 lisenin öğrenim görmesi özellikle ulaşımda problem çıkarıyor. Sabah okula gelen öğrenciler 07.00'da okulda olmak için 5.30-6.00 evden çıkıyor. Aynı şekilde öğleden sonra gelen öğrencilerin dersleri 13.00-14.00 gibi başlarken 20.00'de sona eriyor. 20.00'da okuldan ayrılan öğrencilerin eve ulaşması 21.00-21.30'u bulabiliyor. 

Şuanda tek bina kullanan liseler şu şekilde:

  • İstiklal MTAL ve Piri Reis MTAL aynı binada öğrenim görüyor.
  • Sema Cengiz Büberci MTAL ile Fatma Çavuş MTAL aynı binada öğrenim görüyor. 
  • Şht. İlhan Hamlı MTAL, İlyas Kılıç MTAL aynı binada öğrenim görüyor. 

ULAŞIM PROBLEMİ 

Okulların bazılarının bulunduğu mevki tenha olduğu için bazı yollarda aydınlatma bulunmuyor. Bunun yanı sıra sokak köpekleri ve diğer tehlikeler öğrencilerin için büyük problem teşkil ediyor. Giriş-çıkış saatlerinde otobüsler yetersiz olurken bazı otobüsler ise okullara uzak mevkilerden geçiyor. 

ÖĞRENCİLERİ MESLEK LİSESİNDEN UZAKLAŞTIRIYOR

Yaşanan sorunlara ilişkin öğretmenler ve veliler 1 ders saatinin 30-35 dakikaya çekilmesini, cumartesi günleri öğrenime devam edilmesini talep ediyor. Yaşanan problemlerin öğrencileri meslek liselerinden uzaklaştırdığı belirtildi. 
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.