Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da kriz büyüyor! Çalışanlar eyleme gitti

Samsun Haber

Engiz Karayolları Yük Taşımacıları Kooperatifi şoförleri, CEVA Lojistik'in kooperatife üye oldukları gerekçesiyle sözleşmelerini tek taraf feshettiğini belirterek eylem başlattı.

Engiz Karayolları Yük Taşımacıları Kooperatifi ile CEVA Lojistik arasındaki kriz büyüyor. CEVA Lojistik, kooperatife üye olan şoförlerin sözleşmelerini tek taraflı feshetti. Bunun üzerine şoförler haklarını aramak için eylem başlattı.

Samsunhaber.com'a açıklamalarda bulunan Engiz Karayolları Yük Taşımacıları Kooperatifi Başkanı Mehmet Karataş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sözleşme devam ederken CEVA Lojistik şirketi, kooperatiften istifa etmemiz konusunda baskı uygulamaya başladı. Bizlere kooperatiften ayrıldıktan sonra gelip çalışabilirsiniz dendi. Bizde istifa etmeyeceğimizi belirttik. Şirket bunun üzerine sözleşmeyi tek taraflı feshetti. Sözleşmemizin tek taraflı olarak feshedilmesinin ardından defalarca kez girişimde bulunduk ancak olumlu dönüş alamadık. Engiz Karayolları Yük Taşımacıları Kooperatifinin 30 aracıyla şuan hiçbir şekilde dışarıdan iş alamıyoruz. Yaşadığımız haksızlık karşısında ilçe kaymakamımız, belediye başkanımız, emniyet müdürümüz, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları bizim yanımızda. Biz şuanda yasadışı hiçbir şey yapmıyoruz ve mağduruz. Tek isteğimiz işimize geri kavuşmak" ifadelerini kullandı.

CHP MAĞDURLARIN YANINDA

CHP Samsun İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak ve Yönetim Kurulu üyeleri, mağdur olan şoförlerin eylemine destek vererek sorunun giderilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.