Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da kreşte şiddet: 2 öğretmen tutuklandı

Samsun Haber

Samsun'da özel bir kreşte yaşanan şiddet olayı ile ilgili olarak 2 öğretmen tutuklandı.

Samsun'un Çarşamba ilçesi Sungurlu Mahallesi'nde özel bir kreşte yaşanan şiddet olayı ile ilgili olarak 2 öğretmen tutuklanırken, gözaltına alınan diğer 2 öğretmen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre kreşte öğrenim gören yaklaşık 35 minik öğrenciden bazıları, kreşte görevli öğretmenler tarafından terlik ve tekmeyle şiddete maruz kaldı. Bir çocuğun ailesine "Kreşte öğretmen bizi dövüyor" demesi üzerine, ailenin olayı polise ihbar etmesinin ardından kreşle ilgili soruşturma açıldı. 

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, kreşe ait güvenlik kameraları inceleme altına alındı. İncelenen güvenlik kameralarında kan donduran şiddet görüntüleri ortaya çıktı.


 
Görüntülerde görevlilerin, yaşları 4 ila 6 arasında olan küçük çocuklara şiddet uyguladığını belirlenirken, olayla ilgili olarak M.K.K, S.Ö., G.Ş. ve S.K. isimli öğretmenler gözaltına aldı. 

Şiddetin uygulandığı kreş ise belediye yetkilileri tarafından evrak eksikliği belirlenerek süresiz olarak kapatıldı. Gözaltına alınan ve işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen öğretmenlerden G.Ş. ve S.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 öğretmen M.K.K. ve S.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: İHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.