Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da kentsel dönüşüm yapılacak mahalleler

Samsun Haber

Riskli binalar için kentsel dönüşüme 75 milyar liralık kaynak ayrılacağının açıklanmasıyla gözler Samsun'a çevrildi.

Samsun haber - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili Bakanlar Kurulu'na ayrıntılı bir bilgi verdi. Gazete Gerçek’ten Gülsüm Atik’in haberine göre Projeye göre kentsel dönüşüme 75 milyar lira ayrılarak 5 yılda riskli binalar yenilenecek. Bu kapsamda müteahhit ve bina sahipleri teşvik edilecek.

Samsun'da ise daha önce İlkadım İlçesinde, Ulugazi, Saitbey ve Kökçüoğlu mahalleleri Bakanlar Kurulu'nca riskli alan tespit edilmişti. 

İlkadım ilçesi'nde Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy mahallelerinin bulunduğu 77,5 hektarlık alan,  Hastane Mahallesi’nde, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, İkinci Bulvar Yolu, Toki Blokları ve Unkapanı Caddesi arasında 2 hektarlık alan 2013 yılında Bakanlar Kurulu tarafından kentsel dönüşüm kararı alınmıştı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde de Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallelerinde kentsel dönüşüm yapılma kararı alındı.


Samsun'da öte yandan Çay Mahallesi, Kıran Mahallesi, Anadolu Mahallesi, Zeytinlik Mahallesi, Kadıköy Mahallesi, Canik ilçesinde Gaziosmanpaşa Mahallesi ve Tekkeköy'de Sanayi Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm çalışması yapılması planlanıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.