Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da kediler Mozart dinliyor

Samsun Haber

Samsun Kedi Kasabası'nda misafir olan kediler Mozart'ın bestesini duyunca yemek yemeye gidiyor.

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesinde Güçten Düşmüş Hayvan Bakım Merkezinde misafir olan kediler Mozart'ın Türk marşı bestesini duyunca yemek yemeye gidiyor.

Türkiye'de bir çok ile örnek olan Kedi Kasabası ilginç bir uygulamaya daha imza attı. Veteriner hekimler kedilere yemeğe Mozart’ın 'Turkish March' bestesiyle davet ediyor.

515 kediye ev sahipliği yapan bakım merkezinde yemek vakti geldiğinde Wolfgang Amadeus Mozart’ın dünya ünlü eseri Türk Marşı'ı (Turkish March) çalınıyor. Müziği duyan kediler ise yemek vaktinin geldiğini anlayarak yemek yemeye gidiyor.

Veteriner Hekim Hande Yaman yaptığı açıklamada, "Kedi kasabamızda yemek dağıtımını, müzik eşliğinde yapıyoruz. Genel olarak zaten seçtiğimiz bir müziği çalıyorduk. Yemek saatinde ise onlara Mozart’ın Türk Marşı bestesini çalıyoruz. Bu müzik, kediler üzerinde ayrı bir etkiye neden oldu. Müziği duyan kediler, ikinci gün yemek alanına doğru yürümeye başladığını gördük. Bu da bize büyük mutluluk veriyor" dedi.


Kasabada bulunan kedilerin hepsinin kısır olduğunu belirten Veteriner Yaman, "Buraya getirilmelerinin ardından onları muayeneden geçirilip operasyona alınarak kısırlaştırıyoruz. Tedavileri bittikten sonra kasabamıza bırakıyoruz. Hepsi de sağlıklı ve bakımlıdır. Aynı durum köpeklerimiz için de geçerlidir. Alanımızda şuan 515 kedimiz, 520 köpeğimiz yaşıyor" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.