Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da kan donduran hırsızlık

Samsun Haber

Samsun'da meydana gelen insanlık dışı olayda 2 kişi, evine girdikleri kadını darp edip bağladıktan sonra evde bulunan değerli eşyaları gasp etti.

Samsun'un İlkadım ilçesi Adalet Mahallesinde evine gittikleri Iraklı kadını bağlayıp darp ederek kolunu kırdıktan sonra evdeki ziynet eşyası, bilgisayar, para ve telefonu gasp ettikleri öne sürülen 1'i Suriye uyruklu, 1'i ise Iraklı 2 kişi polis ekiplerinin takibi sonucunda yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, oğlu Amerika'da doktor olan ve Samsun'da yaşayan 63 yaşındaki Iraklı Jazaer Kareem Z.A., evindeki bilgisayarının modemi bozulduğu için tanıdığı Suriyeli Bassam E.D.'den yardım istedi. Bassam E.D. modem tamircisi olduğunu söylediği 2 kişiyi Iraklı kadının evine götürdükten sonra evden ayrıldı.

Eve gelen Jaaer K.Z.A. ile kimliği belirlenemeyen Iraklı genç birlikte Jazaer Kareem Z.A. adlı Iraklı kadını darp edip kolunu kırıp, elmacık kemiğini çatlattıktan sonra kanlar içinde bırakıp bağlayarak evde bulunan yakut gerdanlık, cep telefonu, laptop bilgisayar, 2 bin ABD doları ile bin 500 lira para ve banka kartlarını gasp edip kaçtı. 

Iraklı kadının yaşanan olayı polise haber vermesi üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 24 yaşındaki Suriyeli Bassam E.D.'yi, Samsun-Ankara karayolunda gasp edilen yakut gerdanlık, banka kartları, telefon, laptop bilgisayar ile birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Olayla ilgili Jaaer K.Z.A. da yakalandı. 

Polisteki sorguları sona eren Suriyeli ve Iraklı 2 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Suriyeli Bassam E.D. ve Iraklı Jaaer K.Z.A. tutuklandı.

Kaynak: İHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.