Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da ittifak çatırdıyor!

Samsun Haber

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Samsun'daki ilçe belediyeleri için anlaşmazlık devam ediyor. Daha önce AK Parti ve MHP arasında yaşanan kriz, bu kez de İYİ Parti ve CHP arasında gündeme geldi. 

İYİ Parti, CHP'nin daha önce açıkladığı Yakakent Belediye Başkan adaylığı için Kadir Güntay ismini açıkladı. İYİ Parti'nin bu hamlesi Millet İttifakı çatırdıyor mu sorularını akıllara getirdi.

İYİ PARTİ “İDDİALIYIZ” DİYOR

31 Mart yerel seçimleri öncesinde ittifak kararı alan İYİ Parti ve CHP'de yaşanan adaylık krizi büyüyor. İYİ Parti, Yakakent Belediye Başkan adayı olarak Kadir Güntay'ı açıkladı. Ancak daha önce CHP, Yakakent Belediye Başkan adaylığı için Ramazan Şensoy ismini açıklamıştı. İki parti arasındaki ittifak çalışmaları devam ederken İYİ Parti'nin sürpriz bir şekilde Kadir Güntay ismini açıklaması şaşkınlık yarattı. İYİ Parti Samsun İl Binasında gerçekleşen basın toplantısında ismi açıklanan Kadir Güntay, Yakakent'i kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

İTTİFAK İLÇELERİ BÖLÜŞEMİYOR

Hedef Halk Gazetesi’nin haberine göre İYİ Parti’nin ayrıca İlkadım, Tekkeköy ve Atakum’da da aday çıkarma hazırlığında olduğu öne sürüldü. Daha önce Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ortak hareket edeceklerini açıklayan CHP ve İYİ Parti'nin ilçelerde nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu. İYİ Parti ve CHP üç ilçede anlaşamadığı ve iki partinin de ilçelerde kendi adaylarıyla seçime gireceği iddia edildi. 

GENEL MERKEZE BİLDİRİLDİ

CHP’nin kendi başına hareket ettiğini genel merkeze ileten İYİ Parti yetkilileri Atakum, Tekkeköy ve İlkadım’dan aday çıkaracaklarını İYİ Parti Genel Merkezi’ne ilettiği söyleniyor.

CHP’nin İYİ Parti heyetine danışmadan Tekkeköy Belediye Başkan adayı olarak Tansu Çıkış’ı açıklamasının ardından kiriz derinleşti. Bazı CHP’lilerin de Atakum’da CHP’nin çıkaracağı adayın İYİ Parti tarafından destekleneceğini bazı medya organlarında açıklamasından sonra İYİ Parti Atakum teşkilatı il yönetimine, “Atakum’a bizim çatımız altında girilsin” dediği öğrenildi.

ATAKUM’DA DA SIKINTI VAR

İYİ Parti Atakum İlçe Başkan Vekili Karaca da CHP’nin adayının destekleneceği haberlerine tepki göstererek şunları söyledi: “Atakum’da İYİ Parti olarak güçlüyüz. Atakum’da seçime bizim çatımız altında girmeliyiz. Aday çıkarma hazırlığındayız. Biz CHP ile bir işbirliği yapıyoruz. Ancak duyumlarımız CHP’li yetkililerin burada aday çıkaracağı ve bizim destekleyeceğimiz söyleniyor. Ben de il başkanlığımıza durumu arz ettim. Burada belediyeyi kazanabilmek için ittifak olacak ise bizim adayımız ile başarılı oluruz. Burada İYİ Parti’ye büyük ilgi ve alaka var dedim” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.