Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da Iraklıkar 265 konut aldı

Samsun Haber

Samsun'da 7 ayda yabancıların 316 konut alırken bu konutların 265'ini Iraklılar satın aldı.

Samsun haber - Karadeniz'in en fazla tercih edilen ili olan Samsun yabancılarında dikkatini çekti. Samsun'a gelen yabancı uyruklu vatandaşlar evlerini nakit olarak alıyor. 2018 yılının ilk 7 ayında 26 ülkeden 316 yabancı uyruklu vatandaş Samsun ve ilçelerinden gayrimenkul satın aldı.

Samsun'da en çok konut alanlar ise Iraklılar oldu. Iraklılar İlkadım ilçesinden 142 Atakum ilçesinde de 121 konut aldı.

Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü Hasan Özalban yaptığı açıklamada, "2018'in ilk yedi ayında yabancılar Samsun'dan 316 konut aldı. Bunların içinde en fazla Iraklıların alım yaptığını görüyoruz. Samsun'da en fazla İlkadım ve Atakum'dan konut aldıklarını görüyoruz. Iraklıların dışında konut alanlar şu şekilde: Azerbaycan 8, Afganistan 4, Birleşik Arap Emirlikleri 1, Filistin 3, İngiltere 6, İran 6, Kanada 3, Rusya 1, Arabistan 5, Ukrayna 2, Ürdün 3, Yeni Zelanda 2, ABD 1, Hollanda 1, Avustralya 1, İsveç 2, Kırgızistan 1, Yemen 1, Gürcistan 1 ve 265 Irak uyruklu vatandaş Samsun'dan konut aldı. Aynı süre zarfında yabancı uyruklu vatandaşlar; Ordu'dan 30, Amasya'dan 5 ve Sinop'tan da 2 konut aldı" dedi. 

Samsun'da tercümanlık yapan Türkmen olan Nihat İbrahim ise, "Türkçe öğretmeniyim. Burada hem tercümanlık yapıyorum hem de Iraklılara Türkçe dersleri veriyorum. Iraklılar; sakin ve ucuz bir şehir olduğu için Samsun'u beğeniyor. Irak'a göre burası daha ucuz geliyor onlara. Buraya gelenlerin bazıları ev alıyor bazıları da kirada oturuyor. Buraya gelen Iraklılar dolarla geliyor. 40 bin dolara buradan istediği evi alabiliyorlar. Diğer ülkelere göre Iraklıların durumu iyi" şeklinde konuştu. 


Dört yıl önce Irak'tan Türkiye'ye gelen ve Samsunlu bir erkekle evlenen Reyhan Bozkurt, "Aslen Türkmeniz. Dört yıl önce Samsun'a geldim. Iraklılara Türkçe öğretiyorum. Iraklılar Samsun'u güzel bir şehir olduğu için tercih ediyor. Burada okul, hastane, üniversite her şey var. Irak'ta savaş olduğu için buradayız. Biz burada normal bir hayat yaşamak istiyoruz. Hiç kimseye zarar vermeden burada çalışıp kendi hayatımızı kurmak istiyoruz" diye konuştu. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.