Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da hastaneler doldu taştı

Samsun Haber

Samsunhaber.com olarak şehrin nabzını tutmaya devam ediyoruz. Hastaneler grip vakalarıyla doldu taştı.

Samsun ilkadım Gazi Devlet Hastanesi önünde mikrofonlarımızı hasta ve hasta yakınlarına uzattık. Samsunlu vatandaşların kimileri karın yağmamasından dolayı mikropların çoğalmasını neden gösterirken,  kimileri ise mevsimsel olduğunu söylüyor. 

KENDİMİZE BAKMIYORUZ

 
Samsunlu bir vatandaş "Bu grip salgını mevsimsel olduğunu düşünüyorum, kendimize bakmıyoruz. Aldığımız besinlere dikkat etmiyoruz, hastanelerde çok yoğunluk var. Sadece hastane olsa gene iyi sağlık ocakları da aynı. Özellikle çocuklar millet hastalıkla mücadele ediyor" dedi.

HASTANELER ÇOK DOLU 


Samsunlu başka bir vatandaş ise, "Şu anda doktordan geliyorum. Bu grip evet bir salgın haline geldi. Doktor bana vücudun güçsüz düşmesinden kaynaklandığını söyledi. Gripten korunmak içinde kalın giyinmemizi bol sıvı tüketmemizi tavsiye etti, hastanede  çok acayip bir yoğunluk var" dedi.

BU GRİP ZATÜRREYE ÇEVİRİYOR 

Acil Servis Hekimi Doktor Elif Karaca ise bu yoğun grip vakaları hakkında, "Bu sene oluşan grip salgını genelde uzun süren öksürüğe neden oluyor ve zatürreye çevirebilir, influenza denilen virüs gribe neden olabiliyor yani domuz gribi gibi korkulacak bir şey yok" açıklamalarında bulundu.

Ahmet ALTÜRK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.