Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da halkın ulaşım ihtiyaçları belirleniyor

Samsun Haber

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı, vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını belirlemek için anket yapıyor.

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Ana Planı güncelleme çalışmalarına başladı. 2032 yılındaki ulaşım ağını şekillendirecek olan çalışma kapsamında Samsunlular ile yüz yüze görüşmelere ve cadde, kavşak ve anayollarda araç sayımlarına başlandı. Personeller 750 noktada araç sayımı yaparken halkın ulaşım ihtiyaçları belirleniyor.


"ULAŞIM AĞI OLUŞTURULACAK"

Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Kadir Gürkan, şunları söyledi; "Yapılacak çalışmalarla, gerçekleşen günlük yolculuk verileri toplanacak ve yolculuk özellikleri dikkate alınarak gelecekte tüm şehirde oluşacak ulaşım talebi tahmin edilerek buna uygun bir ulaşım ağı oluşturulacak. Ayrıca plan kapsamında karayolu şebekesi önerileri, toplu taşıma sistemi hat ve işletme planları, raylı sistem yatırım önerileri, yaya yolu ve bisiklet yolu geliştirme önerileri, otopark politikaları, şehirlerarası ve kırsal ulaşım bağlantıları gibi projelere bilimsel bir altlık oluşturularak, yapılacak trafik sayımları ve yolcu, sürücü, bisikletli ve yaya anketleri ile kentin mevcut ulaşım yapısı etüt edilecek."


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.