Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da FETÖ'nün Orta Karadeniz imamına 7.5 yıl hapis

Samsun Haber

FETÖ'nin Orta Karadeniz İmamı Said A. Samsun 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6 ay ceza aldı.

Samsun Haber - Samsun'da terör örgütü FETÖ'nün 'Orta Karadeniz İmamı' olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 57 yaşındaki Said A., 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Geçen Şubat ayından Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara'da yakalanan ve Samsun'da çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından FETÖ terör örgütünün Orta Karadeniz imamı olduğu iddiasıyla tutuklanan Said A., bugün son kez hakim karşısına çıkarıldı.


Samsun 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" iddiasıyla hakkında 22.5 yıla kadar hapis cezası istenen Said A. savunmasında, "1993 yılında evlendim. Kayınpederim M.B.'nin tekstil üzerine olan işyerinde çalışmaya başladım. Arap ülkelerine yönelik çalışıyorduk. 2002-2003 yılına kadar bu böyle devam etti. Türkiyedeki ekonomik krizin ardından Suriye'ye gidip turizm üzerine çalışmaya başladım. 2012 yılında Suriye'de iç karışıklık çıkınca Türkiye'ye döndüm. 2012 yılında Feza kurumlarında ders vermek için çalışmaya başladım. 2.5 yıl çalıştıktan sonra emekli oldum. 2016 yılının Eylül ayında hakkımda terör örgütü yöneticisi gibi bir iddiada bulunuldu ve ben bu nedenle karşınızdayım. Bunların gerçekle ilgisi yok. Benim FETÖ/PDY örgütüyle organik hiçbir bağım yok. Suçsuzum tahliyemi istiyorum" ifadelerini kullandı.


Said A.'ya mahkeme heyeti tarafından 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.