Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da FETÖ'nün dershane yapılanmasına hapis cezası

Samsun Haber

Samsun'da FETÖ'nün dershane yapılanmasına 1,5 yıl ile 8 yıl arasında hapis cezası verildi.

Samsun haber - Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2'si tutuklu 6 dershane çalışanı yargılandı.

Havza ilçesinde yapılan operasyonda Sakarya Dershanesinde görev yaptıkları tespit edilen 6 kişinin davası Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada tutuklu sanık M.Ö. hazır bulunurken, tutuklu sanık Ö.Y. ise duruşmaya tutuklu bulunduğu Silivri 4 Nolu Ceza İnfaz Kurumundan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile görüntüle olarak katıldı. Tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları duruşmaya katıldı.

Tutuklu yargılanan öğretmen M.Ö. "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 1 ay 6 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu yarılanan diğer sanık Ö.Y. ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanıklardan Z.Ü. ile M.A.6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılarak yurt dışına çıkış yasağı getirildi. 

N.D. ile B.K. ise pişmanlık yasasından yararlandı. N.D. ile B.K. 1 yıl 6 ay 22'şer gün hapis cezasına çarptırılıp cezaları Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına karar verilip ertelendi.

Kaynak: İHA
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.