Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da FETÖ'den adli kontrol

Samsun Haber

Samsun merkezli 14 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan 2 harp okulu öğrencisi çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Samsun Haber-Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 harp okulu öğrencisi çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili edinilen bilgilere göre örgütün mahrem askeri yapılanmasına yönelik faaliyet gösterdikleri ve ankesörlü-kontörlü telefonlar ile iletişime geçtikleri tespit edilen 21 şüphelinin yakalanması iş 14 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Samsun, Amasya, Gaziantep, Ankara, İstanbul, Edirne, İzmir, Uşak, Antalya, Trabzon, Erzurum, Kars, Şırnak ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda toplam 19 asker gözaltına alındı. Geçen Cuma ve Pazartesi günleri adliyeye sevk edilen 4 asker tutuklanırken, 15 asker ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Firarda olan harp okulu öğrencisi S.D. ve M.K. de gözaltına alındı. TEM Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan S.D. ve M.K., Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Kaynak: İHA
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.