Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da 'FETÖ'cüsün' diyerek milleti dolandıran sahte polisler yakalandı

Samsun Haber

Şanlıurfa'dan Samsun'da gelen ve kendilerini polis olarak tanıtarak vatandaşları FETÖ ile suçlayarak para ve altınlarını alan 3 dolandırıcı yakayı ele verdi. 

Samsun'da dolandırıcılığın böylesi görülmedi. Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar 'FETÖ'ye adın karıştı' diyerek vatandaşların paralarını altınları aldılar. 1'i yabancı uyruklu 3 kişi polis ekipleri tarafından yakalandı.

Samsun'un Atakum ve İlkadım ilçelerinde olaylar meydana geldi. İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'nde oturmakta olan 63 yaşındaki F.E. dolandırıcılar tarafından aranarak FETÖ'ye karıştığı ve evinde arama yapılacağı söylendi. Yaşlı kadının evine giden dolandırıcılardan S.İ. evde yaptığı arama sırasında 3 bin lira para, 30 gram altın bilezik ve 4 adet çeyrek altın alarak evden ayrıldı. F.E. dolandırıldığını anlayınca durumu emniyet güçlerine bildirdi. 

Diğer dolandırıcılık olayı ise Atakum ilçesi Mevlana Mahallesi'nde meydana geldi. N.A.'yı ev telefonunda arayan dolandırıcılar FETÖ'ye karıştığını iddia ederek evinde arama yaptı. Evde arama yapan dolandırıcılar 2 bin dolar, 6 bin lira ve 40 gram altın bileziği alarak evden ayrıldı. 

1'İ SURİYELİ ÇIKTI 

Olayla ilgili çalışmalarını gerçekleştiren polis ekipleri S.İ. ile birlikte hareket ettiğini tespit ettikleri dayısı N.K. ve Suriyeli M.M.'nin Havza ilçesinde bir otelde kaldığını tespit etti. Otelde yakalanacağını anlayan dolandırıcılar oteli terk ettiler nacak bir aracın içerisinde yakayı ele verdiler.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Gözaltına alınan dolandırıcılar Samsun Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Söz konusu dolandırıcıların Şanlıurfa'dan Samsun'a geldikleri öğrenildi.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.