Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da faturalarda değişiklik kapıda! Zam mı geliyor?

Samsun Haber

Samsunluları yakından ilgilendiren su fatura tarifesinde değişikliğe gidilecek....

Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Kurulu Toplantısı'nda mesken, geçici mesken, turizm, umumi tuvalet, amatör spor kulüpleri tesisleri, bahçe ve tarlalarda kullanılan suyun birim fiyatının arttırılmasını öngören tarife maddesi oybirliği ile komisyonlara havale edildi. 

SASKİ Genel Kurulu Toplantısı bugün yapıldı. Yapılan toplantıda komisyonların belirlenmesinin ardından gündem maddeleri oybirliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. Komisyonlara havale edilen maddeler arasında SASKİ Genel Müdürlüğü’nün “Su ve atıksu tarifelerinin belirlenmesi ile ilgili teklif maddesi” oybirliği ile komisyona havale edildi. 

Komisyona havale edilen madde ile birlikte mesken, geçici mesken, turizm, umumi tuvalet, amatör spor kulüpleri tesisleri, bahçe ve tarlalarda kullanılan suyun birim fiyatının 1. grup için 3,18’den 3,97’ye, 2. grup için 2,47’den 3,09’a, 3. grup için ise 1,96’dan 2,45’e çıkartılması teklif edilecek. 

Sayaç bakım ve onarım bedelleri de artacak

Su, atıksu, bakım ve onarım tarifeleri, komisyonlarda görüşüldükten sonra meclise havale edilecek. Madde mecliste kabul edildikten sonra yürürlüğe geçecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.